Safety first tijdens onze veiligheidsdagen!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden we onlangs onze reeks veiligheidsdagen voor de collega’s van Aclagro in samenwerking met Embuild. Plaats van afspraak? Het Huis van de Bouw in Zwijnaarde. Na een welkomstontbijtje was het tijd voor actie! Meer dan 250 collega’s zetten hun beste beentje voor tijdens de leerrijke opleidingssessies.

4 vrijdagen op rij stonden er verschillende opleidingen voor onze collega’s op de planning, gaande van EHBO en Code 95 tot werken met mechanische handwerktuigen. Onze mensen zijn ons hoogste goed, dus veilig werken is dan ook een absolute prioriteit voor ons. Goedgevulde dagen met grondige en leerrijke sessies verzekerd!

We maken onze veiligheidsdagen steeds zo gevarieerd mogelijk. Zo volgt iedereen de opleidingen die relevant zijn voor hun functie en licht de directie ook toe welke richting we uit gaan in het nieuwe jaar. De dag sluiten we af met een interactieve teambuilding en een frietje. Daarnaast was het ook mooi om te zien hoe mensen uit alle hoeken van de organisatie bereid waren een handje toe te steken. Collega’s uit verschillende afdelingen zetten, onder leiding van onze Preventieafdeling, mee hun schouders onder het hele gebeuren en stonden in voor het vlotte verloop gedurende de dag.

Bij deze dus ook nog een woordje van dank aan alle collega’s om er als één groep fijne veiligheidsdagen van te maken!

"De veiligheidsdagen zijn al enorm geëvolueerd. De eerste jaren gaven we de opleidingen tijdens infoavonden. Nu, acht edities later, organiseren we gespreid over vier dagen opleidingen en een teambuilding.”

Olivia Van Haverbeke, Preventie-, Milieu- en Kwaliteitscoördinator organiseert samen met haar collega’s de veiligheidsdagen.

Onze collega's toonden zich van hun inventiefste kant tijdens onze teambuilding. In kleine groepjes werkten ze samen om een heuse kettingreactie te bouwen. En mét succes!

Andere artikels