Groen licht voor het nieuwe PPS-project van Aclagro

De Werkvennootschap en aannemersconsortium SPI.R0 (Willemen Infra, Jan De Nul en Aclagro) hebben een omgevingsvergunning ontvangen voor de herinrichting van het verkeerscomplex R0xA201. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor de herinrichting van de verkeersknoop die Brussels Airport en Evere ontsluit vanaf de R0.

Aclagro bouwt - samen met Jan De Nul en Willemen Infra - mee aan een primeur in Vlaanderen. Het knooppunt tussen de Brusselse Ring en A201 wordt heringericht naar een Single Point Interchange (SPI), de eerste in zijn soort in Vlaanderen. Dit is een compacte kruising met slimme verkeerslichten die zich aanpassen aan de spitsuren en eventuele verkeersincidenten. Het verkeer zal hierdoor veiliger en efficiënter kunnen circuleren en bovendien biedt dit ook extra ruimte voor groen en water.

Dankzij de bouw van dit compactere verkeerscomplex komt er ruimte vrij voor een parkomgeving bij de kernen van Diegem, Diegem-Lo en de bedrijvenparken langs de Da Vincilaan in Zaventem. Tegelijkertijd wordt de Woluwe opnieuw opengelegd, worden missing links in de fietsinfrastructuur ingevuld en wordt de ecologische waarde verbeterd.

De werken bestaan in totaal uit 10 grote fasen en de einddatum is gepland op 1 januari 2028. Aclagro voert zowel afbraak- als infrastructuurwerken uit.

Andere artikels